Bedrifsportrett av St. Hippolyts fôrmølle
Siden 1988 har Bernd Ebert ledet Mühle Ebert i Dielheim. Møllen som er hovedkvarteret for St. Hippolyts fôrproduksjon.
– Bernd Ebert satser på natur og bæredyktighet.
– Råvarene dyrkes og høstes av lokale bønder på kontrakt.
– Strømmen produserer de selv.
– Takoverflatene er beplantet og blir vannet via et sinnrikt egenutviklet system. Plantene sørger ikke bare for støydemping (møllen ligger midt i Dielheim-landsbyen), de isolerer også mot både varme og kulde.
Da han I 1988 hadde modnet med ideen om å produsere den første hestemüslien på møllen i Dielheim, kunne han dog ikke ane det minste om at han allerede noen få år senere ville være en av de mest innovative hestefôrprodusentene.
St. Hippolyt – navnet er ensbetydende med en suksesshistorie.
Det finnes knapt en stall hvor man ikke finner et spann eller sekk fra St. Hippolyt. Tvert imot, disse fôrproduktene med sine lett gjenkjennbare mørkegrønne pakninger har i løpet av de siste 25 årene ikke bare erobret fritidsrytterarenaen, men også turneringsrytterne og veddeløpsbransjen har sett nytten av dem . Bak merket står en mann, der familien sant nok alltid har hatt hester, men som selv er sykkelrytter – Bernd Ebert. I mer enn 500 år har møllen ligget der i den lille byen Dielheim, 20 km fra Heidelberg, og i et helt århundre eid av familien Ebert. Bernd Eberts forfedre malte bøndenes korn, og kundene var overveiende bakerier. Men på 80’tallet var det slutt på de gode tidene for møllen. Virksomheten var fullstendig foreldet og sjansen for å overleve var lik null. I 1988 trakk Bernd Eberts far seg tilbake og overlot driften til sønnen, som fortsetter å overraske oss med ideene sine.